Summa sidvisningar

fredag 6 mars 2015

På G!

Hej!

Man brukar säga att man tänker cirka 60 000 tankar varje dag och att omkring 5% av dessa är nya tankar. Under en dag tänker vi alltså alla cirka 3000 nya tankar, varav ungefär hälften rimligtvis tänks under skoldagen. Det gäller alltså att ta vara på dessa tankar och försöka få dem att handla om sådant som tar eleverna vidare i sin utveckling och sitt lärande. 

Får vi varje elev att under en skoldag tänka 10% av sina nya tankar om det vi lär, så kan man säga att vi väckt 150 nya tankar som för dem vidare i deras lärande. Helt otroligt! Vilket viktigt jobb vi har! 

Vecka 10
Denna veckan har vi försökt få elevernas tankar, gamla som nya, att handla om retorik, redovisning, multiplikation, uppställningar i addition och subtraktion, att skriva, samarbeta, etik, moral, engelska språket och mycket mer. Bilder ifrån dagens besök och fler redovisningar kan ni ser längst ned i inlägget.

Några dagar har vi tråkigt nog fått ta lektionstid till att lösa konflikter och prata om attityder och språkbruk. Detta känns ledsamt, men nödvändigt. Vi hoppas att detta räcker för att få alla att ta större eget ansvar så att vi kan umgås i enlighet med skolans värdegrund och fokusera på skolarbete på lektionerna.

Vecka 11
Nästa vecka ska vi återigen försöka få så många nya tankar som möjligt att handla om lärande hos eleverna. En utmaning vi antar varje vecka! 

Läxor
SO: Under vecka 11 och 12 har eleverna i läxa att se på serien Geografens testamente (om Norden). Serien finns både på SLI.se och UR.se. Målen för området i SO:n kan ni se på följande bild:

SV: Skriva dagbok 4 dagar i veckan. 4a mån-mån. 4b ons-ons. 
ENG: Glosor på glosor.eu till fredag. 
MA: Uppdrag på nomp.se till torsdag.

Påsklovstider
Klubben har börjat planera för påsklovet v.15 och behöver veta elevernas tider. För att lämna tider för ett barn klickar ni på följande länk:


KOM-IHÅG:
Måndag: Läxa i Sv (4a). Läxa i SO.
Tisdag: Idrott. Läxa i SO.
Onsdag: Läxa i Sv (4b). Läxa i SO.
Torsdag: Idrott. Läxa i Ma. Läxa i SO.
Fredag: Läxa i Eng. 

TREVLIG HELG! 

/Pedagogerna i år 4

P.S. Hoppas ni alla får många positiva nya tankar i helgen :-)

Redovisningar....




Besök av Sagobygden...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar